Hitta din spanska Property
Behöver du mer sökalternativ? Använd vår Avancerade sökning
Behöver du mer sökalternativ? Använd vår Avancerade sökning

Moraira Mäklare

Fastigheter till salu i Costa Blanca & Villas i Moraira

Oppdag de beste eiendommene, husene, villaene og leilighetene i Moraira, Benitachell og andre områder av Costa Blanca.

Moraira Mäklare

Rollen som en notarie i fastighetsköp i Spanien

I Spanien, oavsett din nationalitet, måste du engagera notarien i någon större transaktion som att köpa en fastighet eller ett testamente. I det här inlägget förklarar vi dig betydelsen av denna siffra.

Den spanska regeringen anger Notario avgifter och dessa betalas enligt det deklarerade värdet på fastigheten och även antalet klausuler i handling. Avgifterna kan vara från 0,1 procent till 0,4 procent av det deklarerade värdet, det lägre beloppet för dyrare fastigheter och högre för dem med mindre värde. Dessutom, om du har fått en inteckning i fastigheten du kommer att behöva betala Notario avgifter för pantbrev.

Hur mycket kostar det?

Vanligtvis är det "Notario" en av de mindre kostsamma aspekter av fastighetsköp i Spanien och hans avgifter för testamenten är runt 75 € om de är okomplicerade. "Notarios" ger dig goda råd om en rad frågor, men du bör inte betraktar honom ett alternativ till din egen advokat.

Det finns notarier i England, men de inte uppfyller samma funktion som den spanska sort. Han är i centrum för såväl den lokala förvaltningen och sitt samhälle. Till synes verkar varje tidning att föra budskapet om ännu en borgmästare eller råd tjänsteman som har fängslats för korruption, men notarien är allmänt betrodd och respekterad. Medan han måste genomföra flera års vidareutbildning efter att uppnå den obligatoriska juristexamen innan inrätta kontor, belöningar och prestige som är knutna till kontoret och person av notarien är väl värt det hårda arbetet i kvalet.

När jag ser notarien?

Det första tillfället är det troligt att möta en "Notario" är när du registrerar köpekontraktet för en spansk egendom på sitt kontor. Han kommer sedan att skicka på kontraktet till fastigheten registret för inskrift. Den ursprungliga fastigheten kontrakt "escritura" förblir med "Notario" och du kan begära en auktoriserad kopia när som helst. Han behåller även den ursprungliga kopian av någon vilja görs på hans kontor.

En Notario kommer också skriva ett officiellt brev om du vill informera en hyresgäst på din fastighet som du tänker avsluta hyres när hyresavtalet upphör eller andra officiella meddelanden.

Vilka andra saker Notarie göra?

För många år "notarios" har registrerat försäljningsavtal som inte representerar den verkliga inköpspriset (under deklaration av sann belopp) och de valde att inte engagera sig med alla skatter, lämnar det till köparens advokat. Mycket har förändrats nyligen och dessa dag "notarier" är tvingade att varna de olika parter som deltar i ett köpeavtal att om de undervärderar en fastighet med mer än 20 procent (och det kan ändras igen), kommer de att dryga böter av Hacienda den spanska skattemyndigheten bör de upptäcker avvikelsen.

De är också krävs för att bekräfta att fem procent av köpesumman bibehålls och betalas direkt till Hacienda efter försäljningen av en fastighet av en icke-bosatt i Spanien som en garanti mot inkomst av kapital.

Vad om den dagen du signerar "escritura"?

När du är i hans kontor för att underteckna escritura, den "Notario" måste bekräfta personuppgifter och identiteter för alla berörda med köpeavtalet och han kommer då som sagt ovan läsa kontraktet högt, vanligtvis på spanska, så du behöver någon som din advokat eller en översättare att vara närvarande som du måste vara säker på lagfarten är korrekta. I själva verket, vissa "notarier" kommer att insistera på att det finns en engelsktalande advokat eller översättare med dig innan de är överens om att underteckna handlingar.

Han eller hon kommer att behöva göra några rättsliga kontroller, men dessa skiljer sig från region till region. Generellt dock bör han ha bett om en fastighetsregistret arkivering före undertecknandet av "escritura" för att bekräfta att säljaren verkligen är ägare till fastigheten och att fastigheten inte har några skulder eller hyresgäster eller andra oförutsedda problem. I och för sig, innebär detta inte att ge dig ett fullgott skydd så det är mycket viktigt att du anlitar en egen advokat att företräda dig, precis som i Storbritannien.© 2020 Tabaira Real EstatelegalPrivacyWeb MapSålda fastigheter
design & programming: Mediaelx

Ask Tabaira Real Estate

Behöver du hjälp?


×
×

Notify me when prices drop

×

Monthly prices

 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
 • 0 €
×

Tipsa en vän

×

Skicka egenskaper

×

Begär en återuppringning

×

×